Tempo  6 horas 22 minutos

Coordenadas 1751

Fecha de subida 13 de mayo de 2013

Fecha de realización abril 2013

-
-
75 m
12 m
0
33
67
133,06 km

Vista 1297 veces, descargada 11 veces

preto de Hillensberg, Nordrhein-Westfalen (Deutschland)

Fietstocht voor de racefiets vanaf Sittard naar Baarlo en terug. Heen door Selfkant en via Waldfeucht richting Maria Hoop en dan Posterholt. Daar kruis je het Roerdal en dan via Herkenbosch ten oosten van Roermond naar het Swalmdal. Bij Kessel kruis je de Maas per veer (0,60 euro voor fietsers) en gaat dan langs de Maas naar Baarlo. Ten westen van de Napoleonsbaan gaat de route dan terug naar het zuiden via Helden richting Leudal. Bij Roermond kruis je het eerst het lateraalkanaal en vervolgens bij de stuw bij Linne de Maas. Via Montfort gaat het dan terug naar Sittard, met nog een klein stukje door Duitsland (o.a. via het westelijkste puntje van Duitsland).
Mooie route om hard door te fietsen met weinig reliëf. Mooie stukjes zijn het Roerdal, het Swalmdal, de Maas tussen Kessel en Baarlo, het Leudal, rond de stuw bij Linne en het fietspad door het IJzerenbos bij Susteren.
Route Sittard-Wehr-Süsterseel-Höngen-Saeffelen-Spaanshuisken-Waldfeucht-Maria Hoop-Posterholt-Herkenbosch-Asenray-Swalmen-Beesel-Kessel-Baarlo-Helden-Nunhem-Buggenum-Horn-Linne-Montfort-Millen-Tüddern-Sittard.
Ponte

Stuw

Bij deze stuw bij Linne kun je te voet en met de fiets over de Maas. Naast de stuw bevindt zich een visstuw (zie foto's). De laatste foto van de stuw zelf is van een eerdere tocht.
amarre

Veer Kessel-Beesel

Het veer van Reuver naar Kessel rekent op het moment van schrijven 60 cent voor een fietser. Mooie overtocht met prachtig zicht op Kessel.
Información

Westelijkste puntje van Duitsland

Langs de weg van Susteren naar Tüddern passeert de weg de grens bij het meest westelijke puntje van Duitsland. Er is hier een markering met een bord langs de weg (zie foto). Het echte westelijkste puntje bevindt zich ongeveer 20 meter westelijk nog van de weg achter een huis.

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta