-
-
805 m
698 m
0
0,1
0,3
0,53 km

Vista 9 veces, descargada 0 veces

preto de Matadepera, Catalunya (España)

Aproximació d'aquest clàssic de Sant Llorenç del Munt.

La boca d'entrada recorda a un embut.
Tota la cavitat es troba equipada en químics.
Desde un natural a un dels arbres propers a la boca, instal·larem la capcelera de primer pou de 9 m. A la base del primer pouet trobarem una rampa, per la que arribarem a la capcelera del següent pou. Aquest d'uns 45m fraccionats. Just quan agafa amplada, a -30m aproximadament, trobarem la via pèndul.
La via pèndul, un cop fet el pèndul i remuntada la rampa, arribem a un petit replà. Trobem un laminador estret, que es pot superar creuant-lo o passar-ho per sobre. A partir d'aquí ens trobem 3 pouets/ressalts d'uns 5 m, que es poden superar en oposició (l'últim és més ample i es necessari corda), malgrat que una corda de securetat. Aquesta via acaba a -50m.

Tornem al pou de 45m. Passant de llarg el pèndul, aterrem en un ample balcó. Estem a la cota -40. El 60 ens arribarà just per fer el canvi en el balcó. Un pou d'uns 10 m ens separa de la base del pou.
Ficant-nos per una escletxa descendent i a la dreta apreix un altre gal.leria paral·lela a on es troba el laminador que dona continuitat a la cavitat.
Es tracta d'un pas estret i selectiu, molt selectiu, que primer horizontalment i desprès verticalment (forma de 4), dona pas a un nou pou d'uns 30 m, a la base del qual s'arriba a la màxima fondària.
No conec a ningú que hagi passat el laminador. ; )

Material necessari fins a -50:
Cordes: 1x60, 1x25
10 mosquetons
Equipat en químics

Bona espeleo!
Waypoint

Parking

foto

Avenc del Club. Sant Llorenç de Munt

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta