-
-
202 m
1 m
0
7,5
15
29,93 km

Vista 527 veces, descargada 3 veces

preto de Cadaqués, Catalunya (España)

La rogaine és un esport de navegació que es realitza camp a través. Els participants han de desplaçar-se a peu amb l’objectiu d’aconseguir, en un temps determinat, la màxima puntuació possible. Els punts s’obtenen passant per uns controls ubicats en el terreny de competició i marcats en un mapa que serveix de referència per a trobar-los.

Es practica en equips de 2, 3, 4 o 5 persones, aquestes han d’anar juntes durant tot el temps que es disputa la prova. Els equips poden ser masculins, femenins o mixtes, i poden participar en diferents categories segons l’edat dels components de l’equip.

Cada membre de l’equip disposa d’un mapa, generalment elaborat específicament per a la prova, on hi ha representat el terreny de competició. L’extensió d’aquest terreny depèn de les hores de durada de la prova, des de 6 fins a 24 hores. Tal com s’ha apuntat anteriorment, en aquest mapa s’hi reparteixen una sèrie de controls valorats de 3 a 9 punts (el valor queda determinat pel primer dígit del codi del control) en funció de la dificultat física i/o tècnica per accedir-hi.

El mapa s’entrega als equips de 15min a 2h abans de la sortida, depenent de la durada de la cursa. En aquest temps han de definir l’estratègia i l’elecció d’itinerari per tal de recollir el màxim número de punts en el temps establert.

El mapa ofereix múltiples eleccions d’itinerari, l’elecció estratègica final s’haurà de prendre tenint en compte les capacitats físiques i tècniques de l’equip. Per tant, estem parlant d’un esport on els participants poden adaptar la dificultat de la ruta a la seva edat, condicions físiques o habilitats tècniques.

Entre la terra i el mar, el Parc Natural del Cap de Creus ens ofereix una diversitat paisatgística d’una bellesa incomparable. Deixeu-vos emportar pel vent i el mar, acosteu-vos a aquest paradís ple d’encants.
El Parc Natural del Cap de Creus va ser creat l’any 1998 per protegir la península del Cap de Creus i el seu entorn marí, amb una superfície total de 13.843 hectàrees és el primer parc maritimo-terrestre de Catalunya.

La península del Cap de Creus es troba a la part més oriental de la península Ibèrica, a l’extrem mediterrani dels Pirineus. La forma la majestuosa Serra de Rodes que es va ramificant fins arribar al mar, alternant muntanyes amb barrancs formats per rieres i torrents de cabal irregular. Es tracta d’un espai natural de primer ordre dotat d’una singular configuració geològica, amb estructures i afloraments que formen un conjunt únic al món.
Especialment reconeguts són els seus extraordinaris valors paisatgístics. L’excepcional bellesa dels ambients litorals contrasta amb els paratges interiors, on molt sovint l’acció secular humana ha incidit especialment en l’harmònica i peculiar configuració del paisatge actual. Cal destacar també el ric patrimoni arquitectònic, del qual el monestir de Sant Pere de Rodes representa el punt culminant, l’interès dels jaciments arqueològics, terrestres i marins, i els paratges dalinians de Portlligat.

Ens ofereix exemples espectaculars a escala mundial de zones de cisallament i de roques milonítiques en terrenys esquistosos. La forta erosió alveolar patida pels esquistos per efecte de la tramuntana, vent del nord que en ocasions supera els 150 km/h, combinat amb la sal del mar ha transformat el paisatge d’una manera molt especial. Apareixen formes d’erosió úniques que han estat font d’inspiració de poetes i artistes.
La climatologia i l’activitat humana han marcat la vegetació del Cap de Creus. Bona part del terreny és una immensa vinya abandonada sostinguda per murs de pedra seca. Tot i això, són especialment destacables la diversitat i la riquesa del patrimoni vegetal, que són conseqüència directa de la seva situació biogeogràfica, la coexistència d’elements mediterranis i extramediterranis i la presència de nombroses espècies rares, algunes d’endèmiques.

Les espècies arbòries no ocupen gaire extensió; les més freqüents són el pi blanc i l’alzina surera. La major part de la superfície es ocupada per les màquies i les brolles. A la zona litoral trobem les plantes més adaptades al vent i a la salinitat, les quals constitueixen sens dubte la vegetació més interessant del Parc i no tenen rèplica a cap altre lloc del litoral català. A destacar especialment la Seseli Farrenyi, autèntica joia botànica, ja que no es troba en cap altre lloc del món.
Waypoint

32

Waypoint

34

Waypoint

36

Waypoint

40

Waypoint

41

Waypoint

42

Waypoint

43

Waypoint

44

Waypoint

45

Waypoint

48

Waypoint

49

Waypoint

55

Waypoint

56

Waypoint

58

Waypoint

59

Waypoint

65

Waypoint

67

Waypoint

68

Waypoint

69

Waypoint

72

Waypoint

76

Waypoint

82

Waypoint

83

Waypoint

85

Waypoint

93

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta