Coordenadas 564

Fecha de subida 9 de junio de 2013

-
-
696 m
100 m
0
6,5
13
25,95 km

Vista 4818 veces, descargada 16 veces

preto de Dobogókő, Pest (Magyarország)

Nagyon kellemes túraszakasz! A kék jelzés változóban van, mi éppen ezért nem is próbáltuk meg a pontos ösvényt követni. (egyszer-kétszer eltévedtünk) Érdemes figyelni a felfestéseket. Több kilátópont is van, ezeket vétek nem megtekinteni. Mindenkinek nagyon ajánlom ezt az egy napos túrát.
panoramica

Kilátópont

Dobogókő kilátópontja egy jól kiépített és érezhetően a turizmust szolgáló útpont. Több emlékmű is megtekinthető itt, nem beszélve a Dunakanyarra tekintő panorámáról. Ideális pihenőhely több paddal ellátva. A kilátó 699 méter magas, de ha ráállunk a kilátón elhelyezett sziklára, akkor pontosan 700 méter magasságból csodálhatjuk meg a már említett panorámát.
foto

Bükki-puszta

Nagyon szép füves puszta egy-két elszórtan elhelyezkedő fával. Napos időben érdemes előkapni a fényképezőgépet és a szalmakalapot :D
Caisleán

Visegrádi fellegvár

A fellegvár egy szép kirándulási lehetőséget nyújt azok számára, akik "majdnem" egy teljes napot kívánnak eltölteni ott. A jegy és az eszméletlenül sok turista miatt mi kihagytuk ezt az állomást, csak kívülről készítettünk pár fotót.
amarre

Komp

Visegrád - Nagymaros között közlekedő komp. A kiírás szerint óránként egyszer indul, azonban mi azt tapasztaltuk, hogy folyamatosan jár. Teljesen elfogadható árú jegyet kell váltani és még diákkedvezmény is van :) A kéktúra pecsétjét a jegypénztárban lehet elkérni.
Picnic

Urak asztala

Egy kisebb mező, az egyébként erdős területen. Érdemes itt is megpihenni, egy pad itt is van, de akár a fűre is lehet ülni. Amikor mi voltunk, még a fű is le volt vágva.
Waypoint

Papréti erdészház (OKT ph.)

Az országos kéktúra egyik pecsételőhelye. Kellemes környezetben vezetnek itt a túrautak, habár pár száz méteren aszfalton kell menni.
Waypoint

Sípálya

Közvetlenül Dobogókő mellett található a télen sípályaként működő lejtős domboldal. A kéktúra közvetlenül mellette halad el.
Waypoint

OKT ph.

Waypoint

OKT ph.

Waypoint

OKT ph.

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta