Tempo  unha hora 47 minutos

Coordenadas 516

Fecha de subida 29 de mayo de 2019

Fecha de realización mayo 2019

-
-
1.094 m
953 m
0
1,0
2,0
3,91 km

Vista 126 veces, descargada 11 veces

preto de Vilamolat de Mur, Catalunya (España)

RUTA GRABADA CON GARMIN ETREX 30X Y VERIFICADA CON BASECAMP :

DISTANCIA TOTAL ................... 3'8 kms.
TIEMPOS REALES:
TIEMPO TRANSCURRIDO ....... 01:47:54
TIEMPO EN MOVIMIENTO ...... 01:12:16
TIEMPO DETENIDO ................. 00:35:38
ALTURA MINIMA ..................... 953 mts.
ALTURA MAXIMA .................. 1094 mts.
VELOCIDAD MEDIA ................ 2,11 km/h.
PROMEDIO MOVIMIENTO ..... 3,16 km/h.
ASCENSO ................................. 207 mts.

Coordenadas de estacionamiento/inicio/final en la Collada de Montllobar
GD (grados decimales)* ................. 42.156190 - 0.797971El despoblat de Montllobar és una antiga caseria de poblament dispers del terme de Fígols de Tremp, agregat el 1970 al terme municipal de Tremp. Havia format part de l'ajuntament d'Eroles quan aquest i el de Fígols eren ajuntaments diferents, entre 1812 i 1847. Després, entre aquest darrer any i el de 1877, pertangué a l'ajuntament de Castissent, com el mateix Eroles o Fígols de Tremp. Està situat a l'oest de Tremp, a 14,5 quilòmetres; l'antiga caseria queda just a migdia del coll, continuant per la carena. La caseria és del tot desapareguda, i la majoria dels masos que la formaven, arruïnats. Només es conserven restes del Mas de Montllobar, que havia fet d'hostal i centrava aquesta caseria. Prop d'on era la masia hi ha el Coll de Montllobar, per on passa la carretera C-1311, que és on es produeix el canvi de vessant, cap a la Noguera Pallaresa, o cap a la Ribagorçana.
El Tossal de Montllobar, amb les restes del castell al capdamunt. Més al sud, hi ha el Tossal de Montllobar, on es conserven restes de l'antic Castell de Montllobar. Ultra l'esmentat Mas de Montllobar, hi havia el Mas de Casanova, la Casota, l'Hostalet i els Corrals. Montllobar, en la forma Montllobá, apareix en el Diccionario geográfico... de Pascual Madoz, del 1845. Després de situar-lo geogràficament, esmenta una sola casa habitada, al peu del camí de Tremp a la vila del Pont de Montanyana, que serveix d'hostal (meson, diu Madoz). Esmenta la torre mig derruïda que hi ha dalt de la muntanya, visible des de molt lluny i davant per davant de la torre de Viacamp, a ponent de la Noguera Ribagorçana, i diu que en tota la muntanya hi ha alguns trossos de terra llaurats, que després s'abandonen. Per tal d'obrir-lo, en el seu moment es va haver d'artigar el bosc, i, comenta Madoz, aquest sistema ha significat la pèrdua de tot el bosc, en aquest lloc, de manera que aquell any només quedaven matolls i boixos, de tot l'antic bosc. També parla de l'abundància de llops (cosa que justifica el mateix nom de la muntanya), i de cacera de perdius i conills. [https://ca.wikipedia.org/wiki/Montllobar].


Amplio estacionamiento habilitado a pié de carretera (Mirador Coll de Montllobar), desde donde se vislumbra en la cercanía el Castell de Montllobar y que durante su aproximación observamos el cim del Montllobar. Track fácil que no requiere mayor detalle.
Había un grupo numeroso de jovenes estudiantes extranjeros recogiendo y atendiendo explicaciones referentes a la geología de la zona (foto vehículos en el estacionamiento).

IBP index es un sistema de valoración automático que puntúa la dificultad de una ruta recorrida en senderismo, siendo el resultado de este track: IBP 28 HKG (forma ecuánime de valorar su dificultad).

Cima perteneciente al reto del listado de la .. .... [308 cimas registradas en el 2019].

*El senderismo y el trekking constituyen una simbiosis entre deporte, cultura y medio ambiente*

Salud y buen camino !!!
parquing

01.Estacionamiento/Inicio/Final Montllobar.

Caisleán

02.Castell de Montllobar.

foto

03.Lo banc de Montllobar.

Intersección

04.Abandonamos pista por sendero en ascenso.

Waypoint

05.Hito.

cima

06. Montllobar 1104 Mts (100 Cims FEEC).

Waypoint

07.Poste indicativo (Castell de Motllobar-Mirador)

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta