-
-
407 m
304 m
0
1,2
2,5
4,94 km

Vista 559 veces, descargada 14 veces

preto de Castellar de la Selva, Catalunya (España)

Passejada senzilla i curta per l'entorn forestal de Sant Mateu de Montnegre, al cor de les Gavarres.

Inici davant l'església de Sant Mateu de Montnegre, on finalitza un ramal de la carretera GIV-6641 que ve de Quart. Passant pel costat del cementiri, a la part posterior, travessem un camp i anem a baixar a la pista de Santa Pellaia, ampla i en bon estat per a turismes. La seguim tot deixant a l'esquerra una primera pista forestal que és per on sortirem a la tornada. Al cap de poc (km 0,7), sota una línia elèctrica en una corba ampla, agafem cap a l’esquerra una pista on hi una cadena per impedir el pas de vehicles (a peu, no hi ha cap indicació que ho prohibeixi).

La pista planeja fins sortir al Mas Roure (km 1,6), una antiga casa en ruïnes que ara sembla que l’estan arreglant. Bones vistes cap al sud de les Gavarres. Davant la casa, seguim per la pista que gira bruscament a l’esquerra, fins que es bifurca. Prenem el trencall de mà esquerra, que s’enfila moderadament i acaba poc abans del cim del Puig de Teu (km 2,2 i altitud 369 m). Acabem d’arribar-hi fàcilment a través del bosc, esclarissat en el moment d’aquesta excursió. El curiós topònim Teu, de possible origen visigòtic, podria provenir d'un antic mas propietat d'un tal Teud de Montnegre, esmentat en documents de l'any 998 (sí, sí, del segle X).

Per baixar continuem en direcció est, directament pel mig del bosc i sempre per la zona poc densa, per on es passa bé, travessant algunes antigues pistes de desemboscar que no tenen continuïtat. Sortim a una en més bon estat, transitable, que ens ve perpendicular, la qual seguirem cap a l’esquerra en direcció nord. Aquesta s’uneix a una altra que ve per la dreta (km 2,6). Continuem en direcció oest per la pista, que va pujant molt suaument i va traçant diverses corbes tot salvant unes quantes torrenteres molt frondoses, i descartant sempre altres desviacions que davallen cap a la dreta. Ara anem tenint vistes cap al nord, a la zona de Montnegre, el Montigalar i el puig Vinyoles, amb la vall de la riera Boscana per sota nostre. Al km 4,8 sortim de nou a la pista de Santa Pellaia, que agafant-la cap a la dreta ens retorna a Sant Mateu (5 km).
Waypoint

Sant Mateu de Montnegre

Waypoint

Pista Mas d'en Roure

Waypoint

Mas d'en Roure

Waypoint

Puig de Teu

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta