-
-
1.158 m
532 m
0
4,4
8,9
17,79 km

Vista 6834 veces, descargada 238 veces

preto de Sant Privat d'en Bas, Catalunya (España)

RECORDA si et posiciones sobre el nom de l'excursió es posarà de color blau, clica amb l'esquerra i enllaçaràs amb les fotos de l'excursió que estant al Picasa.
Aquesta excursió ha estat possible gràcies a l'asessorement d'en Ramon Feixas.
Sortida - arribada Sant Privat d'en Bas.
Agafarem per la pista que va al final del Pla d'en Xurri, per continuar per una de més precària que marxa a creuar el Riu Gurn. El creuarem i pujarem en direcció a la casa de l'Amat. En un revolt una mica abans d'arribar, trobarem el camí que marxa a trobar la Riera de Collfred o de Santa Magdalena (és aquest el Camí dels Pescadors que ens pujarà a les ruïnes de la casa de Can Roc).
És un camí ben fressat i que no té cap dificultat que puja sempre per el costat de la riera, estones per la cara est i altres per la cara oest. Una mica abans de trobar la Gorga Blava, trobarem una cruïlla. El que puja va a trobar el camí de Salt de Bot, nosaltres seguirem el que marxa planejant a trobar la riera. Tot el recorregut està ple de Gorges i Gorgs. En arribar a sota del caire de la carena del Puig de Llandrics, ja comencem a trobar el primer Salt important és el de la Font de Gorners.
Una mica més amunt trobem el Salt i Gorg de Gorners. Una mica més amunt tornem a trobar un altre salt important. Aquí cal passar de la cara est a l'oest i pujar per el camí que surt a sobre del cingle. Un cop a dalt trobem una cruïlla de tres camins. Un que puja amunt seguit el cingle (direcció sud), un que baixa a trobar el riu i un de més aperduat que marxa planejant, és l'autèntic camí que va a la casa de Can Roc (és una mica aperduat però es segueix força be).
En arribar a les runes de la casa de Can Roc, trobem la pista forestal. La que marxa planejant en direcció a la riera va a la casa de Can Gorners i trobem el camí que ens baixa a Sant Privat d'en Bas. Nosaltres agafarem la que marxa pujant (direcció nord-oest). A partir d'aquí NOMÉS RECOMANAT per persones amb un mínin d'experiència en rastrejar vells camins.
El camí en alguns trossos es fa fonadís, amb trossos bruts i alguns de molt bruts (sempre queda el recurs de seguir riera amunt). En algun salt, cal sortir de la riera i enfilar-se per el marge i sortir novament a dalt de la riera. Algun d'aquest marges son força alts i de pendents properes al 90 graus.
Al acabar-se la pista que hem agafat a Can Roc, continuem per el camí que ens porta novament dintre de la riera a trobar un senyor salt (unes cintes vermelles lligades als arbres i algun boix tallat ens guiaran).pujarem uns metres riera amunt i pujarem a trobar novament el camí que puja per el costat oest de la riera fins trobar un gran i imponent salt que no ens deixa passar.
Sortirem pujant per la cara oest, passarem per un petit corriol per sobre el salt i ens trobem un de més gran a sobre seu. Recularem fins estar a sobre del primer salt i aquí el camí s'ha perdut. Cal doncs enfilar-se per el mig del boixos (cara sud-oest) i guanyar el cingle (un 50 metres). En arribar a dalt, trobem el rastre del camí que marxa planejant a trobar novament el riu.
Recordeu que l'autèntic camí sempre segueix el costat del riu (cara sud-oest). Seguirem pujant fins trobar el Salt de la Capa d'en Ramon, està al peu d'un rec que baixa de la cara nord, entre el Pla de la Jaça Gran i el Cap del Bac. A partir d'aquí, anirem sempre pujant per dintre del riu, ja que la seva llera és un gran empedrat. Més endavant anem trobant salts, algun els podreu pujar i algun altres cal pujar per la cara nord enfilant-se per el mig del boixos i retornar al riu, un cop a dalt del salt.
D'aquesta manera arribarem a les runes del Moli de Colfred (cara nord). Agafarem la pista que marxa planejant en direcció a l'est. Més endavant es converteix en camí. No és molt fresat però se segueix be. Després de baixar per el caire de la muntanya que baixa del Camp del bac, el camí marxa planejant un petit tros i gira a l'oest i baixa per el mig del boixos, però no acaba de baixar a la riera, ja que gira a l'est i marxa planejant a trobar el Salt de les Faves que està en rec que baixa d'entre la Roca del Corb i el Puig de l'Ofrena.
A partir d'aquí el camí ja es ben fressat i ja té algunes fites i passa per el lloc conegut com la Feixa de les faves. Més endavant es converteix en pista. la seguirem fins trobar el rec del Clot dels Plans. Aquí continuarem per un camí que ens baixarà a trobar la pista que ve de Can Roc i que ens portarà a la casa de Can Gorners i al Coll de Gorners. en trobar la tanca, agafarem el camí que la segueix en direcció al sud i que ens baixarà tot passant per la Solana de l'Amat al costat de la Casa de l'Amat.
Una mica abans de la casa el camí es converteix en pista, que seguirem fins veure les runes de la casa. en aquest punt per la cara est marxa un camí que seguirem i ens portarà a la casa del Gutlló, on trobarem la pista que seguirem i que ens portarà a Sant Privat d'en Bas.
Cartografia Editorial Alpina, mapa del Puigsacalm.

Ver más external

8 comentarios

 • pcr35 06-ene-2014

  saps com es diu aquest salt?

  em podries indicar on està situat?

  moltíssimes gràcies! https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sant-privat-den-bas-cami-dels-pescadors-riera-de-collfred-moli-de-collfred-can-gorners-el-gutllo-1568672/photo-534387

 • pcr35 06-ene-2014

  quin és aquest salt?
  on està situat?
  moltíssimes gràcies! https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sant-privat-den-bas-cami-dels-pescadors-riera-de-collfred-moli-de-collfred-can-gorners-el-gutllo-1568672/photo-534388

 • pcr35 06-ene-2014

  quin és aquest salt?
  on està?
  moltes mercès! https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sant-privat-den-bas-cami-dels-pescadors-riera-de-collfred-moli-de-collfred-can-gorners-el-gutllo-1568672/photo-534389

 • pcr35 06-ene-2014

  on és aquest salt?
  té nom?
  moltíssimes gràcies! https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sant-privat-den-bas-cami-dels-pescadors-riera-de-collfred-moli-de-collfred-can-gorners-el-gutllo-1568672/photo-534381

 • Foto de JORDI FREIXA SALA

  JORDI FREIXA SALA 07-ene-2014

  Es el Salt de la Capa d' en Ramon. RECORDA si et posiciones sobre " Veure més " (de color blau) que esta al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Picasa que te les fotos de l'excursió. Aquí podràs veure la foto en mes cali-tat i el seu nom. També en la descripció del recorregut t' ens la explicació d' on esta https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sant-privat-den-bas-cami-dels-pescadors-riera-de-collfred-moli-de-collfred-can-gorners-el-gutllo-1568672/photo-534387

 • Foto de JORDI FREIXA SALA

  JORDI FREIXA SALA 18-ene-2015

  El Sr. Antoni Prat Puig amb manifesta amb data 18-01-2015, que segons conversa mantinguda amb el Sr. Josep Soldevila de la casa de Collfred el Salt de la Capa d'en Ramon (segons els d'en Bas), seria el Salt de la Riera de Sant Antoní.

 • Foto de Reguitzell

  Reguitzell 18-may-2015

  Bon dia Jordi,

  Moltes gràcies per penjar aquesta ruta. Sense ella, fer tot aquest recorregut seria pràcticament impossible donat al perdedor que és la segona part del camí que remunta la riera. Un cop feta aquesta passejada, queda un bonísism regust de boca després d'admirar el degoteig de gorgues i de salts aigua que acompanyen durant tot el camí de pujada.

  Salut!

  Joan Colom Bosch

 • Foto de milkiway22

  milkiway22 18-may-2015

  Hace 4 años, cada primavera, hacemos esta hermosa ruta !!!! Este año nos hemos encontrado con bastantes variaciónes respeto al track; debido al cambio natural de la naturaleza y vegetación, y algunos derrumbamentos por las fuertes lluvias este año......
  Concretamente la entrada a la riera, ahora hay que tomar la más arriba, por la espesa vegetación, y la bajada ya no es transitable..
  A llegar al último salt, hay un fuerte derrumbamiento de la ladera izquierda, por el torrente, aún asi hemos subido por allí para llegar encima del salt, y a la altura del moli, subido hacia la pista ...
  En la bajada/vuelta, antes de llegar a la valla métalica, hay un desvío hacia abajo/derecha (seguiendo el track)....este sendero se corta porqué está completamente cerrado por las zarzas !! Aún así, nos hemos metido a través de ellas, hasta volver a encontrar un sendero más ancho, que pasa por encima....o sea, se tendría que seguir en el desvío recto, para evitar esto, supongo...
  La ruta espectacular, aún con pequeñas sopresas respeto a los años anteriores....lástima, no se me ha occurido, grabar nuestra ruta. Tal vez más adelante me animo, de grabar el track con sus nuevas variantes.....mientras: a buscar la mejor manera de pasar y avanzar !!! La aventura es la aventura !!

Si quieres, puedes o esta ruta