Tempo  53 minutos

Coordenadas 218

Fecha de subida 12 de noviembre de 2011

Fecha de realización noviembre 2011

-
-
35 m
-50 m
0
0,6
1,3
2,54 km

Vista 5761 veces, descargada 39 veces

preto de Maastricht, Limburg (Nederland)

Kort wandelingetje in een uniek natuurgebied op de grens van het centrum van Maastricht. De linie van Du Moulin, ook wel de Werken (Maastrichts: De Werreke) genoemd, is een circa 15 hectare groot gebied waar acht complete buitenwerken van de 18e eeuwse verdedigingsring van Maastricht bewaard zijn gebleven. Het ontwerp van de verdedigingswerken is van kolonel-ingenieur Carel Diederick du Moulin (1728-1793), in 1772 benoemd tot directeur van het departement van Fortificatiën der Oppermaze.

De Linie van Du Moulin is gelegen achter de Statensingel tussen de Cabergerweg en de Pastoor Habetsstraat in de wijk Frontenkwartier en was een deel van de Hoge Fronten van Maastricht, die zich voor de ontmanteling van de vesting uitstrekten tot aan de Tongerseweg. Ten oosten van de Tongerseweg begonnen de Lage Fronten, evenals ten noorden van de Cabergerweg (ook wel de Bossche Fronten genoemd).

De Linie van Du Moulin was zo hoog gelegen, dat er geen water in de grachten kon worden gezet. Om de verdedigingswerken met droge grachten te beschermen tegen ondergrondse aanvallen, was er een uitgebreid ondergronds netwerk van luistergangen gebouwd (in de volksmond de kazematten genoemd).
Niet alleen de bastions zijn de moeite waard, er huist hier ook de zeldzame muurhagedis.
I.v.m met de zeldzame muurhagedis zijn de grachten van 15 april tot 30 November gesloten voor het publiek.
Vanaf hier kunt u aan de buitenkant van de hoge fronten Uw hond los laten lopen tot aan de ingang aan de Cabergerweg.
een van de ingangen naar de hoge fronten
Ingang Statensingel, U kunt hier eventueel (betaald) Uw auto parkeren
Tijdens de wandeling heeft U een mooi uitzicht op de grachten

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta